Praktijk

Start van de opleiding

Voor het halen van je rijbewijs kun je bij mij kiezen uit verschillende mogelijkheden. Je kunt hier terecht voor losse lessen, maar ook voor diverse pakketten. De duur van de opleiding is afhankelijk van het aantal lessen dat je per week neemt.

Voor de eerste rijles wordt je tijdig opgehaald volgens afspraak. Je leert o.a. meteen het wegrijden, sturen, schakelen en stoppen. Dit mag je proberen in een omgeving waar niet zoveel verkeer rijdt.

Aan de hand daarvan wordt er gekeken of we de volgende les naar Zwolle gaan.

Bij de eerste rijles krijg je een leskaartje mee, waarop de afspraken voor de vervolglessen worden bijgehouden. Aan het eind van elke les zet ik ook op het leskaartje welke punten de volgende les behandeld worden. Achterop het leskaartje staan alle punten inhoudelijk beschreven, zodat je je kunt voorbereiden op die les eventueel aan de hand van je theorieboekje.


 

Instructiekaart

Ik houdt al je vorderingen bij op een persoonlijke instructiekaart. Hierop noteer ik welke onderwerpen je al gehad hebt en welke zaken nog speciale aandacht vragen. Op die manier werken we gestructureerd alle onderdelen af die noodzakelijk zijn om je goed voor te bereiden op je praktijkexamen.


 

Voorbereiding op het examen

Uiteraard laat ik zo min mogelijk aan het toeval over. Daarom laat ik je bekend maken met de verschillende examengebieden. Zo verklein ik de kans dat je op onbekend terrein komt tijdens het examen.

Als je het wilt, ga ik mee tijdens het examen.


 

Voorbereiding op het zelfstandig rijden

Tijdens de praktijkopleiding besteedt ik ook aandacht aan de nabije toekomst. Ik maak je tijdens de opleiding ook bekend met het zelfstandig rijden van een route. Eventueel met behulp van een navigatie.Ik geef rijlessen van 1½ uur. De voordelen van deze lange lessen zijn:

  • Beginhandelingen (instellen) en eindhandelingen (nabespreken, kaart invullen, nieuwe afspraak maken, enz.) worden, evenals in de 1 uur durende lessen gedaan, maar er blijft zo meer tijd over om te rijden.
  • Voor leerlingen die moeite hebben om ‘op gang’ te komen, blijft er meer tijd over om nieuwe vaardigheden te leren.
  • Als je drie uur per week wilt rijden, hoef je maar 2 keer beschikbaar te zijn. Dat betekent voor veel leerlingen dat ze makkelijker afspraken kunnen maken.
  • Je kunt eerder klaar zijn met je rijopleiding.
    Voorbeeld: Een leerling heeft 36 uren rijles nodig. Hij rijdt 2 lessen per week. Als hij lessen van 60 minuten neemt, doet hij daar 18 weken over. bij lessen van 90 minuten is hij in 12 weken klaar!

Om het allemaal nóg wat leuker te maken wanneer je je rijexamen hebt gehaald, krijg je van mij een originele verrassing!